Comments are off for this post

“Taalhuis Borger-Odoorn”

“Ik had een verdrietig leven”.

Dat zijn woorden van een 45-jarige vrouw die moeite had met lezen. Zij heeft zicht aangemeld bij het Taalhuis en kreeg persoonlijke begeleiding. En nu? Ze vindt zichzelf een “brutale vrouw”. Ze kan de krant lezen, ze kan de ondertiteling op de tv lezen en ze durft vragen te stellen. Een opa vertelt dat hij zijn kleinkind niet kon voorlezen en daarom eindelijk besloot goed te leren lezen.
Zie je wat het betekent om slecht te kunnen lezen? Je verliest zelfvertrouwen. Je durft niets te vragen. Je vindt jezelf dom. Dat leidt tot een slechtere gezondheid.
Weet je wat echt jammer is? Dat ze zo lang gewacht hebben met het vragen om hulp.
Veel mensen denken achteraf “Had ik me maar eerder aangemeld, dan was ik eerder gelukkig en trots geweest”. Dat geldt ook voor mensen die slecht kunnen schrijven, slecht kunnen rekenen of moeite hebben met werken met de computer.
Er is een gratis oplossing!
Alle mensen in de gemeente Borger-Odoorn kunnen gratis meedoen aan begeleiding in lezen en schrijven. Binnenkort kunnen mensen zich ook aanmelden voor rekenen of werken met de computer.
Hoe werkt dat?
U kunt zich aanmelden via de sociale teams, bij de bibliotheek, uw huisarts, de gemeente. U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden bij het Taalhuis.
Het Taalhuis is op maandagmiddag in het MFA Valthermond open (vanaf januari), op dinsdagochtend in het MFA Borger en op dinsdagmiddag in het MFA Nieuw-Buinen. U kunt vragen naar Ingrid Jeuring.
Het Taalhuis.
Het Taalhuis wil alle inwoners van de gemeente Borger-Odoorn, jong en oud, de kans geven voldoende te kunnen lezen en schrijven. Gratis! U krijgt een persoonlijk gesprek met Ingrid Jeuring en zij brengt u in contact met uw persoonlijke begeleider. De begeleiders zijn allemaal getrainde mensen die u kunnen begeleiden naar beter lezen en schrijven.
Ingrid Jeuring.
Zij is van oorsprong lerares basisonderwijs. Ze heeft gewerkt als lerares, als beroepskeuze-adviseur, als opleidingsmanager, als coach en trainer, als docent Nederlands en rekenen, en werkt nu als docent inburgering en als Taalhuiscoördinator. Zij is verantwoordelijk voor het opsporen van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook zoekt ze vrijwilligers en traint ze deze vrijwilligers.
Kunt u zien hoe het is als u goed kunt lezen, schrijven en/of rekenen? Wat zeggen anderen dan over u? Hoe voelt dat?
Wacht niet langer met aanmelden. Geef u op en zet de stap naar een gelukkiger leven. Neem contact op met uw contactpersoon of kom langs.
U heeft nu de kans, pak hem!
Ingrid Jeuring, Taalhuiscoördinator.

i.jeuring@taalhuisborgerodoorn.nl
https://www.facebook.com/taalhuisborgerodoorn/

Comments are closed.