logo_deko

Sportvereniging DEKO

Sociaal team de Monden werkt vanuit MFA ’t Brughuus in Valthermond Voor inwoners van 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Valthermond, 2e Valthermond en Zandberg is team de Monden het aanspreekpunt voor vragen over zorg, ondersteuning en werk.
logo-juveko

Judovereniging JuveKo

In de sporthal  ‘t Brughuus aan de Vrijheidslaan wordt er op maandag judoles gegeven.

Biljartverenigingen AIBO en ‘t Brughuus

In  het Brughuus zijn twee biljartclubs gehuisvest, welke op hun eigen biljart in een daarvoor speciaal bestemde ruimte hun sport kunnen beoefenen. Zowel de biljartclub van de AIBO (Algemen Invalide Bond voor Ouderen), als de biljartclub ’t Brughuus spelen in de competitie van de Drents-Groningse Biljartclubs voor ouderen.
logo-galm

GALM Gymnastiek Ouderen

GALM is oorspronkelijk ontwikkeld als een bewegingsstimuleringsmethode om ouderen die onvoldoende lichamelijk actief zijn te activeren om meer te gaan bewegen. Het voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen hebben we daarbij als uitgangspunt genomen. GALM is een veelzijdig beweegprogramma dat in 1995 en 1996 is ontwikkeld en waarin het lichamelijk activeren van ouderen centraal staat.
logo-five

Five Evenementen

Wij zijn 5 jongens uit valthermond ( GERT JONNY WOLTER JOHNNY DENNIS ) en wij vonden het tijd voor een jaarlijks terugkerend muzikaal evenement.
logo-onderons

Buurtvereniging Onder Ons

In de afgelopen zes decennia zijn dankzij de medewerking van veel vrijwilligers allerhande activiteiten georganiseerd: van busreizen tot bingo-avonden en van speurtochten tot uitstapjes voor de kinderen.